Pomoc dla poszkodowanych trwa
W piątek 8 sierpnia do Kasinki Małej dotarły kolejne transporty z pomocą: środki czystości, gumowce, buty robocze, osuszacze, myjki ciśnieniowe, żywność. Do poszkodowanych pomoc rozwożą strażacy, bo często drogi są uszkodzone. Kończy się pierwszy etap pomocy. W sobotę w Kasince dyrektor Caritas ks. Bogdan Kordula uczestniczył w szacowaniu strat. Będziemy pomagać stanąć na nogi tym, którzy bez pomocy z zewnątrz sobie nie poradzą. Pomożemy kupić lodówki, pralki, kuchenki i meble kuchenne zniszczone przez wodę. W parafiach organizowane są zbiórki na pomoc dla poszkodowanych.

Caritas Archidiecezji Krakowskiej zachęca wszystkich ludzi dobrej woli do włączenia się w pomoc osobom dotkniętym skutkami powodzi w Małopolsce w powiecie limanowskim.

Nową, nieużywaną odzież, ręczniki, środki czystości oraz produkty żywnościowe z długim terminem przydatności do spożycia prosimy przekazywać do magazynu krakowskiej Caritas przy ul. Ossowskiego 5 w Krakowie, który do 22 sierpnia czynny jest od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 – 16.00.

Można również wpłacać pieniądze na konto Caritas Archidiecezji Krakowskiej:

Bank Spółdzielczy Rzemiosła nr 58 8589 0006 0000 0011 1197 0001

z dopiskiem: „pomoc poszkodowanym z powiatu limanowskiego".

DATA PUBLIKACJI: 2014-08-12 » Pozostałe aktualności