Spotkanie Opiekunów i Asystentów Szkolnych Kół Caritas
Serdecznie zapraszamy 25 kwietnia 2017 r. na konferencję organizacyjno-szkoleniową dla Opiekunów i Asystentów Szkolnych Kół Caritas Archidiecezji Krakowskiej.

„Bardzo mi zależy na spotkaniu z osobami odpowiedzialnymi za Szkolne Koła Caritas na początku posługi, którą podjęłam jako koordynatorka wolontariatu - pisze organizatorka konferencji s. Lidia Lupa SM, Koordynatorka ds. wolontariatu Caritas Archidiecezji Krakowskiej. - Chciałabym wsłuchać się uważnie w przekazywane mi radości oraz trudności, jakie napotykacie w związku z działalnością Szkolnych Kół Caritas oraz w oczekiwania dotyczące naszej współpracy.”

Potwierdzenie udziału Opiekunów i Asystentów prosimy przesłać do 20 kwietnia: sms na tel. kom. 604 95 44 55 lub e-mail: llupa@caritas.pl.

Istnieje możliwość potwierdzenia delegacji.

Na konferencję prosimy przywieźć ankiety aktualizujące dane SKC. Można też przesłać je mailem na adres: llupa@caritas.pl.

PLAN  KONFERENCJI

25 kwietnia 2017

Miejsce: Sanktuarium Jana Pawła II  w Krakowie

Sala Konferencyjna tzw. „Biała” na parterze budynku Instytutu Jana Pawła II- wejście od strony wieży. Znajduje się tam sklepik z pamiątkami.

Program spotkania:

13.30 – 14.00 - Przyjazd i rejestracja uczestników – kawa, herbata

·        składanie ankiet aktualizujących dane

·        możliwość zakupu nowych podręczników oraz aktualnych hologramów do legitymacji

·        potwierdzenie delegacji

14.00 -14.45  Ikona jako uobecnienie Ewangelii poprzez kształt i barwę. Wyjaśnienie symboliki ikon w Sanktuarium Jana Pawła II

15.00 –– Koronka do Bożego Miłosierdzia

15.20 – 16.00 Ciepły posiłek, rozmowy w kuluarach oraz możliwość składania ankiet, zakupu nowych podręczników, hologramów i potwierdzenia delegacji

16.00 – 16.50  Słowo Księdza Dyrektora Caritas Archidiecezji Krakowskiej Bogdana Korduli

wnioski, pytania, propozycje

17.00 –  Msza święta w Sanktuarium Jana Pawła II