Dajcie szczęściu rozkwitnąć!

Drodzy narzeczeni! Nie lubicie widoku więdnących kwiatów? Zamieńcie go na świadomość, że w dniu Waszego ślubu pomożecie komuś potrzebującemu. Po prostu zaproponujcie zaproszonym gościom, aby zamiast przynosić kwiaty złożyli ofiarę na zaproponowany przez Was cel.

Zachęcamy narzeczonych do akcji „Pozwólcie szczęściu rozkwitnąć”. W akcji może wziąć udział każda młoda para, która na swoich zaproszeniach ślubnych zaznaczy, że zamiast kwiatów prosi o wsparcie działalności Caritas Archidiecezji Krakowskiej (albo konkretnie osób korzystających z pomocy jej wybranego ośrodka lub akcji).

Po zgłoszeniu do Caritas Archidiecezji Krakowskiej przy ul. Ossowskiego 5 w Krakowie (tel. 12 637 07 12 w. 111, e-mail: promocja.krakow@caritas.pl) narzeczeni otrzymają od nas puszkę do zbiórki oraz podziękowanie, które ksiądz błogosławiący ślub będzie mógł odczytać pod koniec uroczystości. Po zorganizowaniu zbiórki podczas składania życzeń młodzi przekażą puszkę z ofiarami do Caritas Archidiecezji Krakowskiej. Podziękowanie dla młodych będzie się też ukazywać na stronie internetowej Caritas.

Caritas przygotowała ulotki, zachęcające narzeczonych do zorganizowania takiej zbiórki w dniu ich ślubu. Znajdą się one w domach rekolekcyjnych, a mamy nadzieję, że i w sklepach ze ślubną odzieżą. Gorąco prosimy o rozpowszechnienie ich wśród znajomych, którzy zamierzają zawrzeć ślub.

W imieniu tych, którym pomagamy, składamy już dziś wyrazy wdzięczności!

DATA PUBLIKACJI: 2012-06-18 » Pozostałe aktualności
» nowozency_plakacik.jpg [1.13 MB]